Home slider creatief lesmateriaal

Language Switcher

Selecteer de taal

Handige tijdbesparende docentenhandleiding bij elke les

U krijgt bij onze lesstof een duidelijke to-the-point docentenhandleiding. Deze biedt u veel voordelen:

 

  • De docentenhandleiding bespaart u veel werk en dus ook tijd. U hoeft niet zelf lessen te zoeken of achtergrondinformatie. Soms worden handige links gegeven naar aansluitende informatie op andere betrouwbare (educatieve) websites.
  • Bij elke handleiding/les staat aangegeven welk materiaal er nodig is per les, u hoeft het alleen nog maar klaar te leggen.
  • Bij elke les wordt een basis plus een stukje verdieping gegeven, voor leerlingen die meer willen weten. Deze extra informatie is niet noodzakelijk voor het volgen van de les zelf, maar kan gebruikt worden om differentiatie in de lessen aan te bieden.
  • U kunt gebruik maken van het leerling competentie-volgysteem, een leerlinggericht volgsysteem waarbij een profiel wordt opgebouwd van interesses en kennis/vaardigheden per leerling.

 

1 - Lesmateriaal in eenvoudige stappen, direct aan de slag!

Ons lesmateriaal is erop gericht de lessen makkelijker te maken voor de docenten. Het lesmateriaal bestaat uit eenvoudige visuele stappen, leerlingen kunnen meteen aan de slag. Er is differentiatie per les in de vorm van extra achtergrond / informatie. De lessen zijn gericht op onderzoeken, ontdekken, samenwerken en leren maar ook sfeer en gezelligheid.

2 - Overzichtelijke docenten-handleiding, spaart veel tijd!

Door de duidelijke docentenhandleiding met lijstjes kost het voorbereiden van lessen de docenten zeer weinig tijd. Elke handleiding bevat een lijst met benodigdheden en materialen die klaargelegd moeten worden, eenvoudige informatie die klassikaal gegeven kan worden en een stukje theoretische verdieping voor leerlingen die meer willen weten.

3 - Leerling interesse en kwaliteiten profiel, paspoort voor de toekomst!

Middels het leerling competentie systeem wordt voor elke leerling een profiel gemaakt van vaardigheden en interessen. Dit profiel kan fungeren als een handig paspoort bij de keuze voor het middelbaar onderwijs of voor de verdere toekomst van het kind, maar kan ook tijdens het traject dienen om het bij te sturen of ook andere interessen te stimuleren.

Daarmee is ons lesmateriaal uniek en bijzonder. Niet alleen vanwege de lesstof maar juist door de combinatie van lesstof met docentenhandleiding en ons leerling competentie volgsysteem.

 


Lesmateriaal aansluitend op de 21e eeuwse vaardigheden van het SLO

Als u op zoek bent naar lesmateriaal voor het basisonderwijs waarbij de focus ligt op creatief denken en de richtlijnen van het SLO, dan bent u bij Yeti aan het juiste adres. In ons lesmateriaal komen onderstaande vaardigheden allemaal aan bod (zie ook de pagina over Steam Plus):

SCIENCE

SCIENCE education

Kritisch probleemoplossend denken, creatief denken. Leerzame en leuke proefjes met een stukje natuurkunde, wiskunde en scheikunde. Flexibeliteit, nieuwe mogelijkheden zien en vooral uitproberen!

TECHNOLOGY

IT TECHNOLOGY education

Digitale informatie-vaardigheden gecombineerd met creatieve en technische vaardigheden. Leren omgaan met veel informatie en leren filteren. Welke informatie is belangrijk en waar komt de informatie vandaan.

EARTH

EARTH education

Ecologie en respect voor onze planeet zijn een belangrijk gegeven voor de nabije toekomst. Leerlingen leren in een vroeg stadium wat wel en niet goed is voor ons ecosysteem en hoe zij zelf eenvoudig kunnen bijdragen.

ART

ART education

Stimuleren van creative vermogens en flexibiliteit zodat leerlingen zich makkelijker kunnen aanpassen en hun weg kunnen kiezen. Leren omgaan met veranderingen in de wereld door creativiteit en het ervaren van kunst.

MEDIA

MEDIA education

Sociale en culturele vaardigheden, omgaan met elkaar, respect voor mens en dier en inzicht krijgen in kunst, reclame en (social) media. Leren zien wat de invloed is van media op mensen, leren omgaan met diverse media.

SOCIAL-EMOTIONAL

SOCIAL EMOTIONAL education

Verantwoording nemen, richting zoeken en kritisch naar jezelf kijken. Bewustwording van denkpatronen en gedragingen ten opzichte van anderen. De eigen individuele mogelijkheden zien en benutten (eigenheid / identiteit).

 

Combinatie van lesmateriaal, docentenhandleiding en leerling-competentieprofiel

STEAM PLUSHet complete leerplan met docentenhandleiding loopt van groep 1 tot en met 8 en is zo gemaakt dat er vakoverschrijdende lessen aangeboden worden. Het aangeboden lesmateriaal mag gerust uniek genoemd worden. Dit omdat er een lesplan is met docentenhandleiding per les en een leerlingvolgsysteem op basis van persoonlijke interesse en kwaliteit. Met de docentenhandleiding en het lesmateriaal heeft u perfect basisschoolmateriaal in huis voor de creatieve vakken. Yeti heeft een systeem bedacht dat verder gaat dan het oorspronkelijke Steam, STEAM+ (STEAM PLUS). Er worden dus ook vakoverschrijdende lessen aangeboden, waarbij vakken als IT, natuurkunde, wiskunde, scheikunde maar ook sociaal emotioneel denken en handelen, duurzaamheid, en meer aan bod kunnen komen. De docentenhandleidingen zijn per les gemaakt en elke les behandelt een deel van bovenstaande onderwerpen en vakken. Alle lessen bij elkaar zijn een uitgebalanceerd geheel daarvan.

 

Leerling-competentieprofiel, gericht op kwaliteiten en interesses van de leerling

Het leerling competentie profiel is erop gericht om leerlingen een paspoort van zichzelf aan te bieden. Wanneer het volledige programma aangeboden wordt, kan uiteindelijk een profiel ontwikkeld worden waarbij de kwaliteiten en interesses van de leerling centraal staan. Dat is een goede voorbereiding op het middelbaar onderwijs, vergemakkelijkt het maken van keuzes maken en geeft een goed inzicht van de interesses van de leerling. Dit profiel gaat niet meer uit van het klassieke cijfermatig een beoordeling geven, maar legt de focus met name op de kwaliteiten en interesses van de leerling én waar de leerling zich nog verder in zou kunnen ontwikkelen.

 

Contact opnemen

 

Contact

Yeti and Yak

Y  Yeti Curriculum Design 
E  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
T  (+31) 6 36 39 55 19
I  www.yeti-design.nl
Oostenwind 16, 6846 WD Arnhem
The Netherlands