Home slider creatief lesmateriaal

Language Switcher

Selecteer de taal

Creatief lesmateriaal basisonderwijs

Zoekt u naar het meest complete lesmateriaal voor het basisonderwijs dat gericht is op de 21e eeuwse vaardigheden van het SLO? Dan bent u bij ons meteen aan het juiste adres. Het lesmateriaal van Yeti voor de creative vakken in het basisonderwijs is gericht op creatief denken, duurzaamheid, sociaal emotioneel handelen en denken, maar het biedt ook alvast een goede basis voor de exacte vakken (zie ook Steam Plus). 

Makkelijk en snel

Het lesmatriaal is eenvoudig mee te werken, onder meer door de duidelijke opzet van de lessen, maar ook door de handige bijgeleverde docentenhandleiding. Kinderen kunnen direct aan de slag dankzij het lesmateriaal waarbij in stappen wordt uitgelegd wat de opdracht is, en de docent heeft minimale voorbereidingstijd nodig dankzij de handleiding waarin de basisstof maar ook de verdieping al is opgenomen. Dit in combinatie met handige lijstjes van de benodigdheden van per les maakt dat leerlingen met meer plezier naar school gaan en dat voor docenten het werken bovendien een stuk gemakkelijker gemaakt wordt. 

Lesmateriaal basisonderwijs voor groep 1 tot en met groep 8

Het lesmateriaal voor het basisonderwijs is gericht op creatief denken, daarbij zijn de richtlijnen van het SLO het uitgangspunt, aangevuld met extra vaardigheden met betrekking tot duurzaamheid, sociaal emotionele vaardigheden en inzicht in media en reclame. Zie ook de vaardigheden voor de 21e eeuw en het door Yeti verder ontwikkelde Steam Plus. Bij het lesmateriaal ligt de nadruk op creatief denken, experimenteren, het gebruik van digitale media, sociaal-emotionele vaardigheden en duurzaamheid. In het lesmateriaal voor het basisonderwijs leren de kinderen spelenderwijs leren en denken. We bieden een compleet leerplan van groep 1 tot en met groep 8. Er zit een logische opbouw in ons lesmateriaal en er worden vakoverschrijdende lessen aangeboden.

 Lesmateriaal basisonderwijs

Lesmateriaal basisonderwijs digitaal

 

Docentenhandleiding: lesvoorbereiding kost docent minder tijd

Door de handige docentenhandleiding zijn de lessen van Yeti voor docenten veel makkelijker werken. Eenvoudige, visuele stappen in het lesmateriaal zorgen ervoor dat de leerlingen meteen aan de slag kunnen. Er wordt differentiatie in de lessen aangeboden door extra achtergrondinformatie passend bij elke les. Ter voorbereiding op de les zijn er praktische lijstjes van benodigdheden. De docent heeft zo beduidend minder voorbereidingstijd dan dat bij ander lesmateriaal het geval is.

Creatief denken: Meer ruimte voor kunst en cultuur en experimenteren en creëren

Ons lesmateriaal combineert spelen en leren op unieke wijze. Er is ruimte voor kunst, cultuur, duurzaamheid maar ook voor experimenteren en creëren. Ook digitale informatievaardigheden zijn onderdeel van ons unieke lesmateriaal voor het basisonderwijs. Doen, durven, proefjes nemen, maar ook fouten maken en ervan leren is de basis voor de lessen. Kinderen worden uitgedaagd om hun kritische denkvaardigheden te ontwikkelen. De lessen kunnen zowel als print of digitaal / online gebruikt kan worden.

Leerling competentie volgsysteem: gericht op kwaliteiten en interesses van de leerling

Voor elke leerling kan een profiel (Leerling Competentie Profiel, LCP) worden opgebouwd van hun interesses, vaardigheden en kwaliteiten tijdens de basisschooltijd. Daarmee kan de leerling makkelijker keuzes kan maken in de toekomst voor het middelbaar onderwijs maar ook voor later. Docenten en leerlingen houden het systeem zelf bij in een LCP-sheet per leerling. Het volgsysteem kan alleen worden aangeboden bij gebruik van het volledige lessenplan.

  

Contact

Yeti and Yak

Y  Yeti Curriculum Design 
E  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
T  (+31) 6 36 39 55 19
I  www.yeti-design.nl
Oostenwind 16, 6846 WD Arnhem
The Netherlands